Seyahat yazarları, Sakarya'nın doğal ve tarihi mekanlarını gezdi

Ulusal televizyon, dergi ve gazetelerin seyahat yazarları ile turist rehberleri, Sakarya'nın doğal ve tarihi güzelliklerinin tanıtımı için düzenlenen gezide buluştu.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Eylül 2012 13:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Katılımcılar Sakarya'nın güzelliklerine hayran kaldıklarını söyledi.

Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi'nin organizasyonu, Anadolu Ajansı, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO)'nın katkısıyla düzenlenen Sakarya gezisine çok sayıda davetli katıldı.

Sapanca ilçesindeki Natürköy'de davetlileri Sakarya Valisi Mustafa Büyük, AK Parti Sakarya Milletvekili ve TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Ayhan Sefer Üstün, AK Parti Sakarya Milletvekili ve Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi Başkanı Ayşenur İslam, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu ile Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Kösemusul karşıladı.

Doğal güzellikleriyle ziyaretçilerin ilgisini çeken Natürköy'de yöresel lezzetleri de tanıma fırsatı bulan davetliler, daha sonra Sakarya Yelken Kulübü'ne ait yelkenliyle Sapanca Gölü'nde gezinti yaptı. Vali Büyük, davetlilere ilçenin doğal güzelliklerini anlattı. Sapanca turunun ardından Bizans İmparatorluğu döneminde inşa edilen Serdivan ilçesindeki Justinyanus Köprüsü'nü gezen katılımcılar, araştırmacı yazar Ali Aktaş'tan yapının tarihi hakkında bilgi alarak, Adapazarı ilçesindeki Poyrazlar Gölü'ne geçti.

Kısa bir gezinin ardından Karasu ilçesindeki Türkiye'nin ikinci büyük su basar ormanı Acarlar Longozu'nu ziyaret eden grup, yüzlerce bitki ve kuş türüne ev sahipliği yapan longozda inceleme yaptı Ziyaretçilere Karasu Belediye Başkanı Mehmet İspiroğlu'ndan longozla ilgili bilgi verdi.

Sonbaharın güzelliklerini bir arada barındıran longozda fotoğraf çektiren yeni evlenecek çiftle karşılaşan davetliler, damat ve gelinle bir süre sohbet ederek, birlikte fotoğraf çektirdi.

KATILIMCILAR MUSTAFA İSEN'İN BABA EVİNİ DE ZİYARET ETTİ

Longoz gezisinin ardından Sakarya Nehri'nin Karadeniz ile buluştuğu Yenimahalle'ye geçen katılımcılar, teknelerle nehirde gezinti yaptı. Geziye katılan yazarlar ve rehberler, programın hazırlanışına destek veren, babasının vefatı nedeniyle etkinlikte yer alamayan Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Mustafa İsen'i Ferizli ilçesindeki baba evinde ziyaret etti. İsen, Sakarya'nın çok sayıda doğal güzelliğe sahip olduğunu ancak güzelliklerini yeterince tanıtamadığını kaydetti, bu sebeple çeşitli etkinlikler düzenlendiğini belirtti.Acarlar Longozu'nun birkaç yıl önce çamur deryası olduğunu ifade eden İsen, ''İşlenmemiş doğal güzelliği vardı, işledik ve insanlar gelip bu doğal güzelliğin tadını çıkarıyor.'' dedi.

İsen, şehrin dört bir yanında çalışmaların sürdürüldüğünü vurgulayarak, ''Mesela 4 yıl önce Taraklı'nın üstüne ölü toprağı dökülmüştü. Binaların restorasyonu yapılmamıştı ancak şimdi yeni yeni yapılıyor. Sakarya'nın 5 yıldızlı otelleri de var artık çünkü turizmdeki temel faktörlerden birisi de bu otellerdir. Bir hikaye anlatılır. Tanrı dünyayı yaratırken her yere vereceği bir güzellik sepeti vardı, o sepetin içinde her yere birer parça güzellik serpmişti. Tam bu sırada melekler Sakarya'nın üzerinden geçerken sepeti Sakarya'nın üzerine düşürdü. Tüm güzellikler Sakarya'da birleşti. Bu güzelliğimizi önce Türkiye, sonra dünyayla tanıştırmamız gerekiyor. Bu, bizim görevimizdir. Sakarya'da un, yağ, şeker var. Aslında helvamız da var ama bunu servis etmemiz lazım. İstanbul gibi büyük bir şehrin hemen yanındaki bu güzelliklerin daha iyi değerlendirilmesini arzu ediyorum. Bu anlamda iyi bir tanıtım yapılması gerekiyor.'' diye konuştu.

Sakarya Kültür ve Turizm Konseyi Başkanı İslam da gönül birlikteliğiyle yola çıktıklarını ifade ederek ''Gazetecilerin toplantısından sonra gurmeler toplantısı yapacağız. Daha sonra büyükelçiler toplantısı yapacağız. Orada da başka paydaşlarımız olacak. Yani yerel dinamikleri Sakarya'nın turizm potansiyelinin ortaya çıkarılmasında bir araya getiriyoruz. Bu işe gönül veren tüm arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum'' dedi.

İslam, Sakarya'nın tanıtımını şehrin dinamikleriyle yaptıklarını, devletten hizmet talep etmeden başarılı olacaklarını umduğunu sözlerine ekledi.

Gezi programına Zaman, Taraf, Habertürk, Yenişafak, Star Zaman gazeteleri ile Turizm Aktüel, Atlas ve Aksiyon dergilerinin köşe yazarları, Ekonomi Gazetecileri Derneği üyeleri, TRT, Cem Tv, Kanal 7 ve İz Tv ve tur operatörlerinin temsilcileri ile Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği'nden (TÜRSAB) rehberler katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber